Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 1. péntek, Albin

Kerti pihenővel gazdagodott a 45 éves idősotthon

Újbuda   |   2019, október 3 - 10:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Idősek Világnapja alkalmából, valamint az intézmény fennállásának 45. évfordulóját ünnepelve gyűltek össze a Fraknó utcai Újbudai Idősek Háza lakói szeptember 26-án. Az esemény a kertben kezdődött, ahol Hoffmann Tamás polgármester az intézmény vezetőjével közösen felavatta azt a kerti pihenőt, amely a jövőben az itt élő nyugdíjasok kényelmét szolgálja, és akár kisebb rendezvényeket is tarthatnak majd a fedett létesítményben.

Az ünnepség már a házban a polgármester köszöntőjével folytatódott, aki beszédében kiemelte, hogy az Újbudai Idősek Otthona az elmúlt években folyamatosan bővülhetett, otthonosabbá válhatott. Hoffmann Tamás reményét fejezte ki, hogy az új kerti létesítmény is arra szolgál majd, hogy az itt élők több időt tölthessenek a szabad levegőn, jobban érezzék magukat.

Krausz Sándor Istvánné, az intézmény vezetője felidézte az elmúlt 45 évet. Az elmúlt időszak jelentősebb változásai között kiemelte: folyamatosan sikerült újabb és újabb férőhelyekkel bővíteni az idősek ellátását biztosító létesítményt, így egyre több gondozásra szoruló, magas kort megélt embernek tudnak otthont biztosítani.

A színes műsorkínálatban a házban dolgozó ápolók és munkatársak mellett sok itt élő idős hölgy és úr is fellépett. Nagy sikerrel adott koncertet Tóth Pál Szilvia operaénekes és Kurkó József Kristóf színművész.

Az est zárásaként a polgármester Nagyné Antal Anikó és Csernus László önkormányzati képviselők segítségével egy hatalmas tortát szeletelt fel és osztott szét az idősek között, megünnepelve a jeles évfordulót és az Idősek Világnapját.

(Újbuda)