Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. péntek, Bernát, Felícia

Képhírek – 2022. május

Újbuda   |   2022, május 10 - 17:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nagytakarítás, faültetés, veszélyes hulladékgyűjtés és szemétszedés a kerületben.

Nagytakarítás Tóvárosban

Lassan finiséhez érkezik a tavaszi nagytakarítás Újbudán. Május első hetében Kelenvölgy, majd Tóváros környékét tették rendbe az Újbuda Prizma munkatársai. Lapzártánk után Gazdagréten folytatódott a munka.

Tavaszi ültetés: eddig 212 új fa

Teljes erőbedobással zajlik a tavaszi faültetési program, idén az önkormányzat már 212 új fát telepített a kerület közterületeire. Az elmúlt héten többek között a Stoczek utcában, a Bakator utcában, a Szüret utcában, a Kelenhegyi úton, a Balogh lejtőn és a Kánai-tó mellett zöldült tovább a környék.

Tizenöt tonna veszélyes hulladékot gyűjtöttek be

A tavaszi nagytakarítás részeként április 30-án az Újbuda Prizma megtartotta a veszélyes, illetve elektronikai hulladékok begyűjtését célzó hagyományos akcióját. A műveletben hat helyszínen hét, szelektív gyűjtőtartályokat szállító nagy teherautó és több mint húsz munkatárs vett részt. Közel tizenöt tonna (14 700 kg) hulladékot szállítottak el, túlnyomórészt elektronikai eszközöket.

Szemétszedés az Allee mellett

A borús idő ellenére sokan gyűltek össze április utolsó hétvégéjén, hogy részt vegyenek az Allee bevásárlóközpont szemétszedő akciójában. A munkálatokba az Újbuda Prizma takarítógépei is beszálltak, az önkormányzat kesztyűkkel és zsákokkal segített, az Allee pedig fenntartható műanyagból készült kulaccsal és vászontáskával hálálta meg a munkát az önkénteseknek. A fenntarthatóságot kiemelten kezelő bevásárlóközpont tavaszi zöld kampányának lezárásaként a Hamzsabégi sétányt tisztították meg.

Fotó: facebook.com/AlleeBevasarlokozpont

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.