Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Keleti alapszakasz győztes a MAFC

Újbuda   |   2014, március 27 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Mintegy háromszáz néző látogatott ki a kosárlabda örökrangadójára, a MAFC – Bp. Honvéd mérkőzésre. A másodosztály alapszakaszának zárófordulójában a nézők remek hangulatot varázsoltak a Gabányi László Sportcsarnokba, a MAFC pedig meg is hálálta a szurkolást, míg a vendégek elaludták a rajtot.

Négy perc után, Fekete Csaba két triplája után már 16:4-re vezettek a hazaiak. A következő négy percet tudta kiegyenlítetté tenni a Honvéd, utána viszont megint nem találtak a gyűrűbe, így a MAFC egy félidőre is elég ponttal zárta az első negyedet (35:13).

A kis szünet után rangadóhoz méltó szoros meccset játszottak a csapatok, a különbség se nem csökkent, se nem növekedett. A harmadik negyed elején viszont markánsan változott a Honvéd játéka, öt perc alatt gyors támadásokkal és Máté Márk hárompontosával megfelezték a hátrányukat (62:50). A tavaly még honvédos Tursics Krisztián indította be újra a MAFC-ot, és vezérletével egy 16:2-es szériát futottak a hazaiak (78:52). Hiába nézett ki úgy, hogy ledolgozhatatlan a Honvéd hátránya, az utolsó etapban sem ült le a mérkőzés. Sőt, a dinamikus játékot néha paprikás hangulat kísérte. A közönség-szórakoztató rangadót az első negyedben összeszedett előnyével nyerte meg a MAFC.

A MAFC az alapszakasz keleti csoportjának győztese lett. A rájátszásban a nyugati és keleti oldal legjobb négy-négy csapata játszik egymással a bajnoki döntőbe jutásért. Erre a MAFC-on kívül a MTK Törökbálintnak és a Bonyhádnak van a legtöbb esélye, akik – az újbudaiakhoz hasonlóan – szintén tizenkilenc győzelemmel és csak három vereséggel fejezték be az alapszakaszt.

MAFC – Bp. Honvéd 106:83 (35:13, 21:20, 25:23, 25:27)
Legjobb teljesítmények: Lakosa (22/3 pont, 5 kiharcolt fault), Fekete (18/9 pont, 11 lepattanó, 5 kiharcolt fault), Tursics (17/9 pont), Vavra (14/6 pont), Misek (11 pont, 5 kiharcolt fault); illetve Máté (18/6 pont, 5 kiharcolt fault), Szeleczky (14 pont, 7 kiharcolt fault), Kwame (12 pont), Szalay (11 pont), Szollár (10 pont, 5 kiharcolt fault).

Következő mérkőzés:
MAFC – Pápa, 2014. április 1. (kedd) 18:00; Hauszmann Alajos utca 5.
forrás: kezdo5.hu

A forduló mérkőzéseinek összefoglalója: http://kezdo5.hu/magyar-ferfi/masodik-vonal-nb-i-b-az-mtk-oriasi-gyozelm...

kezdo5.hu (2014. 03. 27.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudai Sportos Nap  

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.