Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. szerda, Ambrus

KEK - Egyetemi sport és jótékonyság határok nélkül

Újbuda   |   2014, április 16 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Átadták az adományokat a Szabadkai Hallássérült Iskolaközpontnak az ELTE- BEAC szervezői. A még márciusban tartott Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján (KEK) együtt gyűjtöttek sportfelszerelést a résztvevő felsőoktatási intézmények, a fővédnökök (Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár) és a támogatók. Az összegyűlt adományokat a vajdasági Szabadkán adták át.

Április 14-én Szabadkán volt az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar (MTTK) sportnapja. A KEK szervezői csapata a sportnapon gálamérkőzést játszott a Hallássérült Iskolaközpont diákjaival, amelyet 3-2-re a szabadkai fiatalok nyertek.

A meccs előtt az ELTE-BEAC szervezői átadták a több mint kétszáz ezer forint értékű sportfelszerelést, a Nyilasi Tibor által dedikált jegyeket, a KEK hivatalos pólóit és egy teljes mezgarnitúrát a Szabadkai Hallássérült Iskolaközpontnak. A KEK döntőjén a pólók értékesítéséből és a kerületi felajánlásokból összesen 100 ezer forint gyűlt össze, melyet Simon Gábor, az ELTE-BEAC ügyvezetője és Nagy Gergely, a KEK főszervezője adott át az iskola tanárának, Sebők Ferencnek.

Az iskola kiemelkedő munkát végez a fogyatékkal élő fiatalokért, munkát és boldogulási lehetőséget biztosítva számukra az életben. Az oktatás mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a sportra. Birkózásban, asztaliteniszben, atlétikában és labdarúgásban is kimagasló eredményeket érnek el a diákok.

Az Európai Unió ifjúsági portáljának figyelmét is felkeltette a KEK szervezőinek önkéntes munkája, amiről az alábbi cikkben részletesebben is olvashatnak: https://europa.eu/youth/hu/article/olimpiai-szellemis%C3%A9g-kicsiben_hu

Újbuda

KEK - Egyetemi sport és jótékonyság határok nélkül