Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Kedvükre játszhatnak a kutyák Gazdagréten

Újbuda   |   2014, október 14 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email

Már használják Gazdagrét kutyásai a nemrég kialakított futtatókat. Korábban többször adódott feszültség az ebek szabadon engedéséből, azonban a lakótelepen újonnan kialakított terület megoldást jelenthet a problémára.

Gazdagréten nemrég két kutyafuttatót alakítottak ki: egyiket a lakótelep aljában, a másikat a tetején. A szakszerű kialakításhoz az EB OVO Egyesület adott tanácsot az önkormányzatnak: a szakemberek olyan területet választottak, ahol nem jelent problémát a hangzavar.

Az egyesület vezetője, Csonka Berta szerint a kutyafuttatók fontos közösségi terek, ahol a gazdák megosztják egymással tapasztalataikat. A területek kiválasztásánál a megközelíthetőségre, az árnyékosságra, a nagy helyre is törekedtek. A futtatókba akadálypálya is került, ezen kívül kutyapiszok gyűjtő és zacskó is rendelkezésre áll, a kutyák kiszökését pedig zsilipes ajtó akadályozza meg. Csonka Berta szerint már csak arra kell ügyelni, hogy mindenki megőrizze a hely szépségét, tisztaságát.

Már a megnyitón kiderült, hogy a kutyafuttatókon minden adott ahhoz, hogy a házi kedvencek jól érezzék magukat és a lakókat se zavarják.

- Régóta problémát jelentett a kijelölt kutyafuttató hiánya, ami miatt sok feszültség adódott a helyiek között. Több lakossági fórumot tartottunk az ügyben, végül az önkormányzatnak sikerült megoldania helyzetet – mondta Király Nóra önkormányzati képviselő.

T.D. - ÚjbudaTV