Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 20. szombat, Illés

Kedvezményes burgonyavásár volt a kerületben

Újbuda   |   2014, október 6 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Burgonyavásárt tartott Újbuda Önkormányzata október negyedikén. Az akció során nyolc helyszínen: többek között a Bartók Béla út-Csóka út sarkán, a Csonka János téren, a Szerémi sor 4. előtt és a Tétényi úti metrómegállónál is lehetett krumplit venni kedvezményesen.

Mintegy 65 tonna krumplit osztott szét az önkormányzat a kerületben, az árusításba Hoffmann Tamás polgármester és több helyi képviselő is besegített. A kedvezményes vásáron helyi lakosok 10 kilogramm burgonyát vásárolhatnak 200 forintért. - Már reggel nyolc óra előtt rengetegen álltak sorba a Bartók Béla út és Csóka út sarkán - mondta Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő, aki szerint nagy szükség van az ilyen jellegű önkormányzati segítségre. - Ezen a környéken sok szociálisan hátrányos helyzetű ember él, akiknek tíz kiló krumpli is fontos a megélhetéshez - mondta.

- Már korábbi kedvezményes vásárokon is nagy volt az érdeklődés a krumpli és a hagyma iránt, részben ezért és a szezonalitás miatt esett most a választás a burgonyára - mondta Lőrincz Gergely, az Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A vásárláshoz lakcímkártyára volt szükség, több kártya felmutatásával pedig akár rokonoknak vagy szomszédoknak is lehetett krumplit venni. Becslés szerint a 6500 csomag mintegy öt-hatezer újbudai háztartásba jutott el.

HL