Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 23. kedd, Lenke

Kedvezett az időjárás az Őszköszöntő fesztiválnak

Újbuda   |   2017, szeptember 12 - 15:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbudai Ősz programsorozat részeként Őszköszöntő fesztivál volt a Bikás Parkban szeptember 10-én. A kerület egyik legnagyobb rendezvényén jó volt a hangulat, színes és érdekes programok várták a közönséget.

„Újbuda egy sportos kerület” – jutott erre a következtetésre Rubint Réka fitneszedző, miután az Őszköszöntő fesztivál délelőttjén hatvan perces tornát tartott a látogatóknak és szinte nem tudott olyan mozdulatot mutatni, ami kifogott volna a kerületieken. Szerinte a torna egyfajta testi-lelki zuhany, amelynek lényege, hogy mindenki jól érezze magát. A fitneszlady – legközelebb szeptember 24-én, az Egészségpart rendezvényre jön Újbudára - edzés után közös fotót készített rajongóival.

Simicskó István honvédelmi miniszter fiával együtt érkezett a rendezvényre. A kerület országgyűlési képviselőjéről köztudott, hogy kungfuzik; mutatott is néhány önvédelmi fogást Rubint Rékának. A politikus felhívta a figyelmet a rendszeres testmozgásra. Szerinte a gyerekek ha sportolnak nemcsak egészségesebbek lesznek, hanem felelősségtudatuk is erősödik. Elmondta, hogy 2010 óta az egyesületben sportoló gyerekek száma 250 ezerről 500 ezerre nőtt, ami azt bizonyítja, hogy hazánk nagy hangsúlyt fektet a rendszeres mozgásra, és sok lehetőséget kínál a fiataloknak. Simicskó István a katonai sátor előtti akadálypályát gyermekével közösen teljesítette. 

Fiával együtt, kerékpáron érkezett a Bikás parkba Hoffmann Tamás polgármester. Szerinte egy program sikerét gyermekén lehet lemérni, ha ő élvezi azt, akkor bizonyára a többi gyerek is önfeledten szórakozik. Úgy véli, az Őszköszöntő fesztivál színes programok és a sportolási lehetőség mellett közösségépítésre is kiváló.

A fesztiválon most is kézműves foglalkozásokkal, kisállat simogatóval, arcfestéssel és pecsétgyűjtő versennyel várták a gyerekeket, de volt ingyenes greenbox fotózás, körhinta, ugrálóvár és dodzsem is. A nagyobbak rendőrautóba, tűzoltóautóba ülhettek, a Magyar Honvédség fegyvertechnikai bemutatóval, páncélautóval és akadálypályával emelte a rendezvény színvonalát. 

A pecsétgyűjtő verseny nyerteseit Simicskó István és Szabolcs Attila országgyűlés képviselők, valamint Hoffmann Tamás polgámester sorsolta ki közösen.

A fellépők közül Bebe, a Back II Black egykori énekese saját dalokat és retró slágereket adott elő. Pataky Attila az EDDA énekese most is tömegeket vonzott a színpadhoz és énekelte dalait a közönséggel együtt. Az este sztárfellépője volt még Dukai Regina, az Animal Cannibals és Wolf Kati is.

Hőnyi Gyula a KözPont Kulturális, Pedagógiai és Média Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, az Őszköszöntő fesztivál része az Újbudai Ősz rendezvénysorozatnak. Szeptemberben már sikeresen lezajlott a Gazdagréti Halászléfőző verseny, a Szomszédok Ünnepe, a Válassz Sportot Újbudán, és most az Őszköszöntő fesztivál is. Érdemes keresgélni még a programok között, előttünk áll Őrmező Ünnepe, a Helyi Értékek Napja, a Pajkos utcai Vigasságok, a 3. Újbudai EgészségPart, a Szent Mihály napi búcsú és a Közlekedésbiztonsági Nap is.

H. S.