Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 18. csütörtök, Andrea, Ilma

Kedvencek a pályán

Újbuda   |   2018, június 18 - 14:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Harmadik alkalommal rendezték meg az Allee Ebathlont, ahol a gazdik kutyáikkal mutatták meg, mire képesek együtt. A legjobbak értékes nyereményeket vihettek haza, a többi versenyző kedvencével izgalmas játékban vehetett részt.

Az Allee Ebathlon versenyt azért rendezte meg immár harmadik alkalommal a bevásárlóközpont, mert fontosnak tartja a felelős állattartást, a minél harmonikusabban kapcsolatot az ebek és gazdáik között. A versenyre nem kellett külön felkészülni, a feladatok a kutya-gazdi együttműködés sikerességét mérték. Először akadálypályán kellett végigszaladniuk a kutyáknak gazdijukkal, majd jött a palackborogatás, ugratás és a szlalom. A bemutató körben egy border collie akadály nélkül ment végig a pályán, őt követő társa viszont kissé eltévedt a behívást nehezítő kutyanasi és játékok erdejében. Minden finomságot felfalt, egy-egy játékot a szájába vett, majd gazdijához „gallopozott” egy sípoló labdával és egy „nézd, mit hoztam neked” pillantással. A több tucatnyi regisztrált versenyzőnek azonban nem volt miért aggódnia, a pályát ugyanis a Tükörmódszerre szakosodott kutyaiskola vezetői úgy állították fel, hogy azon képzett és képzetlen kutya egyaránt végig tudjon menni.

A Tükörmódszer a Népszigeti Kutyaiskolán született, sok éves kutatás eredményeként. Nevét onnan kapta, hogy értékei alapján a kutya, mint egy tükör, megmutatja, hogy milyen a gazda, és miben kell még fejlődnie. Csak ezeket a visszatükröződéseket fel kell tudni ismerni.

Az Ebathlon kommentárral kísért látványos versenyszámai közelebb vitték egymáshoz gazdikat és kedvenceiket, a versenyzők pedig ajándékot kaptak.

A III. ALLEE EBATHLON VERSENY HELYEZETTJEI:

I. Tanászi Szandra - Nitró
II. Kotánczi Hanka - Sony

III. Nagy Karina - Hagen

A bevásárlóközpont 2015-ös „Év kutyabarát helye” cím elnyerése óta számos jelentős lépést tett a felelős állattartás elterjesztése érdekében. Utóbbi nem csak abból áll, hogy gondoskodunk kutyánk, macskánk etetéséről, itatásáról, sétáltatásáról. A kutyapiszok eltakarítása mára íratlan szabállyá vált. A városi kutyatámadások elkerülése végett azonban az is fontos, hogy a kedvencet folyamatosan tanítsuk, be tudjuk hívni, fegyelmezett és szófogadó kutyává neveljük

T. K.