Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 3. hétfő, Helga

Kedden ónos esőre figyelmeztet az OMSZ

Újbuda   |   2016, január 5 - 11:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Két megyére másod-, két másikra pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ónos eső veszélye miatt keddre a meteorológiai szolgálat. Emellett többfelé további havazás is várható.

Kezdetben helyenként még elvékonyodik a felhőzet, majd borult lesz az ég. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a délután második felétől délnyugaton ónos eső, néhol fagyott eső várható. Éjszaka az ország déli felén többfelé számíthatunk ónos esőre, az északi területeken hószállingózásra, kisebb havazásra, az átmenti sávban fagyott eső is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet kora délután 0 és -5, késő este -1 és -8 fok között valószínű.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.