Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 16. kedd, Valter

Kedden kezdődik a PIM a hajón című sorozat az A38-on

Újbuda   |   2019, május 6 - 15:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közös programsorozatot indít PIM a Hajón címmel a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és az A38 hajó, első alkalommal kedden várják a közönséget zenével és irodalommal.

Havonta négy alkalommal, keddenként négy tematika alapján váltják majd egymást a programok - mondta Demeter Szilárd, a PIM főigazgatója a sorozatról tartott hétfői budapesti sajtótájékoztatón. A Deck - Fedélzeten az új arcok sorozatban pályakezdők lépnek színpadra, megszólalnak továbbá az irodalom határait feszegető produkciók, valamint életműkoncertek és kortárs estek is szerepelnek majd a kínálatban.
Bognár Attila, az A38 hajó vezetője kiemelte: a múzeummal való együttműködésben sok emberhez juthat el új kulturális tartalom. Véleménye szerint a múzeumok komoly munkát fektetnek abba, hogy az alkotókat többféle módon ismerhesse meg a közönség, s az A38 hajónak ebben lehet nagy szerepe - mutatott rá, felidézve: az A38 legjobb és legsikeresebb programjai együttműködésen alapulnak.
A programsorozat első keddjén a Deck - Fedélzeten az új arcok című sorozatban Regős Mátyás író, Bék Timur költő, Jaskó Bálint színész és a Jammal & The GrooveTroop mutatkozik be. A Spoken word sorozatban május 14-én dj Palotai és az Énekeshalott zenekar, a Kortárs szerzők zenei kísérettel témában május 28-án Csender Levente író és az Énekeshalott lép színpadra, május 21-én az Árnyjátékok sorozatban zenés prózaest hangzik el Csáth Géza szövegeire. A részletes programok a www.a38.hu oldalon olvashatók.
A PIM főigazgatója a sajtótájékoztatón kitért arra is, hogy múzeumukban belső életpályamodellt alkottak, amelyhez egy május 1-jén hatályba lépett jelentős bérfejlesztést társítottak. A céljuk a falakon kívülre, az egész Kárpát-medencébe kivinni múzeumpedagógiájukat és kiállításaikat. Terveik között szerepel egy irodalmi ügynökség létrehozása, a Digitális Irodalmi Akadémián belül írói életpályamodell kialakítása, valamint egy gyermekirodalmi központ tervezése, emellett várhatóan ingatlanfejlesztésbe is belekezdenek majd.

MTI