Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Katari befektetője is lesz a Lágymányosi öbölbe tervezett beruházásnak

Újbuda   |   2016, május 3 - 12:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Lágymányosi öbölbe tervezett ingatlanfejlesztés végrehajtója, a Property Market Kft. bejelentette, hogy projektjébe tulajdonostársként bevonta a katari hátterű Constellation Hotels Holdings Ltd. vállalatot.

A Constellation Luxemburgban bejegyzett társaság, a vállalat tevékenységi köre főként kereskedelmi ingatlanok és hotelek hosszú távú befektetésére, valamint fejlesztésére terjed ki. A Constellation portfoliójában számos ötcsillagos szálloda és irodaépület található európai nagyvárosokban, illetve az Egyesült Államokban.

A Market Csoport két cége (a Market Asset Management Kft. és a River Dunainvest Kft.) közel egyéves tárgyalássorozatot követően vásárolta meg a terület birtokló Kopaszi Gát Kft.-t. A terület a Kopaszi-gátat is magában foglaló 56 hektáros elhanyagolt állapotban lévő ingatlan, amelyre lakó- és irodaépületeket, zöld területeket és az aktív kikapcsolódáshoz, sportoláshoz alkalmas környezetet alakít majd ki az új tulajdonos. Januárban tett ígérete szerint a lakosság továbbra is szabadon használhatja a Kopaszi-gát jelenleg is működő részét. Azaz közterület marad az a terület, ahol jelenleg étterem, szórakozóhely illetve kikapcsolódásra, sportolásra alkalmas terület van. de Budapest legnépszerűbb parkja megmarad közterületnek, építkezni csak a Dombóvári út felöli ingatlanrészen lehet.

A Property Market megalakulása óta dolgozik az ingatlanfejlesztés részleteinek kidolgozásán, amellyel kapcsolatban májusban további információkat közöl majd.

Újbuda

Kapcsolódó tartalmak: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.