Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. csütörtök, Apollónia

Karinthy Márton hetvenéves

Újbuda   |   2019, szeptember 2 - 17:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 1-jén ünnepelte hetvenedik születésnapját Karinthy Márton, a kerületben működő Karinthy Színház alapító igazgatója. A jeles alkalomból Hoffmann Tamás polgármester tortával köszöntötte az ünnepeltet, Újbuda díszpolgárát.

Karinthy Márton elsőként alapított magánszínházat Budán. Az 1982-ben alakult Hőköm Színpad 1988-ban, az egykori Haladás mozi helyén talált állandó játszóhelyre, és vette fel a Karinthy Színház nevet. Azóta alig telhetett el nap, hogy az alapító ne nézett volna be a színházba, és nem kezdődhetett úgy előadás, hogy ne lett volna jelen, amikor felgördül a függöny. Rendez a mai napig, sikerkönyvet írt, és töretlen munkájának köszönhetően a Karinthy Színház nemcsak Újbuda büszkeségévé vált, hanem Budapest kulturális térképének meghatározó eleme.

Idén színházában lepték meg kollégái, barátai, alkotótársai, hogy hetvenedik születésnapja alkalmából együtt ünnepeljenek. A közel kétórás műsorban az alapító írásain és pályatársai elbeszélésein keresztül mutatták be Karinthy Márton küzdelmes és tartalmas életútját, amely a színházi élet meghatározó személyiségévé emelte. Újbuda Önkormányzata születésnapi tortával kedveskedett Karinthy Mártonnak, amelyet Hoffmann Tamás polgármestere adott át az ünnepeltnek.

T. E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Zöldítésben kiválóra vizsgázott az Allee a BREEAM minősítésén  

Az Allee már évek óta tudatosan alakítja egyre zöldebbé az épületét, illetve annak működését, és most a világ vezető fenntarthatóság-vizsgálati módszere (BREEAM) alapján végrehajtott minősítési eljárás szerint is kiválóan teljesített ezen a területen és elsőként nyerte el a magyarországi bevásárlóközpontok közül a legmagasabb, Outstanding Building Management és Excellent Asset Performance minősítést.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.