Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Karinthy Márton emlékest

Újbuda   |   2019, december 10 - 14:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

December 3-án emlékestettel adózott a Karinthy Színház a közelmúltban elhunyt alapító igazgató tiszteletére. Karinthy Márton egykori pályatársai, kollégái, barátai idézték fel a művész munkásságát és emberi nagyságát a színpadon.

A megemlékezésen az igazgató lánya, Karinthy Vera is részt vett. Elmondta: felemelő érzés, hogy ennyien tisztelték és szerették édesapját, másrészt nagyon nehéz nyilatkoznia róla, hisz a halála feldolgozhatatlan űrt hagyott. Büszke édesapjára, elhivatottságára, szellemi hagyatékát az elhunyt kívánságai szerint viszi tovább, a színház dolgozóival együttműködve. (Karinthy Vera részt vállal a színházzal járó munkákban, a teátrum irányításában. Az örökösnek a Karinthy Színház két munkatársa, Major Attila és Katz Petra lesz a segítségére.)

Az idei, 38. évadot még Karinthy Márton tervezte meg, eszerint a teátrumban két bemutató várja még a közönséget. December 14-től a Félőlény című zenés ifjúsági darabot és február 28-tól a Guttemberg című musicalt láthatja a nagyérdemű.

T. E.