Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Karikatúra kiállítás a Budai Klub Galériában

Újbuda   |   2019, február 15 - 12:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Gaál Tibor, azaz T-BOY, magyar írókat, költőket, sportolókat és más közéleti személyeket ábrázoló karikatúra kiállítása látható a Budai Klub Galériában. A tárlatot Szakolczay Lajos művészetkritikus író nyitotta meg február 14-én.

Gaál Tibor fiatal karikaturistának számít, hiszen munkásságát az ezredfordulót követően kezdte, munkásságát azóta Magyar Arany Érdemkereszttel is jutalmazták. Mostani kiállításának anyaga bizonyítja, hogy a karikatúra, mint műfaj nemcsak a kifigurázás eszköze, hanem összetett magas művészet, amelyben minden egyes részletnek jelentősége van. A Deák Ferencet, Weöres Sándort, valamint a korábban rangos nemzetközi díjjal is jutalmazott Puskás Öcsit ábrázoló képeket is látni a Budai Klub Galériában. Az alkotások megmutatják, hogy a megrajzolt személy miben nyújtott kiemelkedőt, mitől vált „nagy magyarrá”.
A megnyitóról a humor sem hiányozhatott, Kemény János költő és szószobrász a régi kabarék világát idéző, színvonalas előadása emelte az est fényét. T-BOY végül egy különleges képet is készített a helyszínen: Ady Endrére emlékezve, halálának 100. évfordulójára állított össze egy kollázst a költőről.

A tárlat március 14-éig tekinthető meg a Budai Klub Galériában.

D. B. S

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.