Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 3. kedd, Helga

Karácsonyfát állítottak Gazdagréten Advent első hétvégéjén

Újbuda   |   2015, november 30 - 10:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hagyományteremtő fenyőfaállítással, az előzetesen meghirdetett karácsonyi díszkészítő verseny nyerteseinek kihirdetésével, süteményosztással és közös énekléssel indult az Advent Gazdagréten.

A havas eső és a 0 fok ellenére Gazdagrét apraja-nagyja gyűlt össze, hogy együtt díszítsék fel a Torbágy és a Frankhegy utca közötti területen, a Kaptató sétány mellett felállított karácsonyfát. Az esemény házigazdája, Király Nóra alpolgármester lapunknak elmondta, tíz éve dédelgetett álma teljesült a közös fenyő, közös díszítésével. Kerületi képviselősége óta törekedett ugyanis arra, hogy Gazdagrét amúgy is rendkívül élénk közösségi élete újabb kuriózummal gyarapodjon. Reméli, a hétvégi faállítással egy újabb hagyományt honosítanak meg a környéken.

A fenyőfára a környék lakói által saját kezűleg készített díszei kerültek fel, amelyek szépségét és dekorativitását egy külön erre az alkalomra felállt zsűri bírálta el előzetesen. A pályaműveket három kategóriában díjazták: a legkisebbek közül a legfeljebb ötéves kisgyerekek kaptak jutalmat, a második kategóriában kisiskolások, a harmadikban felnőttek részesülhettek elismerésben.

A díjakat a karácsonyfa előtt osztották szét, miután Király Nóra alpolgármester az egy méter átmérőjű, fehér gyertyákkal díszített adventi koszorút meggyújtotta. Ezt követően a környék ovisainak előadásában csendültek fel a legismertebb karácsonyi énekek, volt mesemondás is. A műsor közben az esemény szervezői, azaz a könyvtár dolgozói süteménnyel és forró italokkal kínálták az érdeklődőket.

T.K.