Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 20. szombat, Illés

Kamarazene a BME OMIKK-ban

Újbuda   |   2019, augusztus 13 - 14:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hagyományteremtő célú kamarazenei előadás helyszíne volt nemrég a BME OMIKK. A Műegyetem Nagyolvasóját Csajkovszkij muzsikája töltötte be.

A Fesztiválakadémia Budapest egyhetes rendezvénysorozat több helyszínen kínált muzsikát és kulturális programot. A Fesztiválakadémia könyvtárakkal együttműködve szervezte meg az eseményt, programhelyszín volt a BME OMIKK Nagyolvasója mellett az ELTE Egyetemi Könyvtár és az Idegennyelvű Könyvtár olvasója. - Nyáron keressük a külső helyszíneket és a jó akusztikával rendelkező előadóhelyeket: ez a három könyvtár is ilyen. Fesztiválhangulat van, ami különbözik attól, amikor a közönség direkt a Zeneakadémiára jön: mindkettőnek megvan a maga varázsa – ecsetelte az elsőre szokatlannak tűnő helyszínválasztásról Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, aki férjével, Kelemen Barnabás hegedűművésszel szervezi a rendezvényt.

A muzsikához prózai felolvasás kapcsolódott. - Amikor Molnár Piroska megtudta, hogy a zenészek Csajkovszkij muzsikáját adják elő, akkor prózaként Puskin művére, az Anyeginre gondolt, amiből a zeneszerző operát írt egykor. A program gyakran megírja magát – hangsúlyozta Kokas Katalin.

forrás:bme.hu

Címkék: