Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Jutalmat kaptak az újbudai tűzoltók

Újbuda   |   2018, november 13 - 15:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Parancsnoki döntés alapján jutalmat kaptak a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság legjobban teljesítő munkatársai. Hoffmann Tamás polgármester tizenhárom tűzoltót jutalmazott, majd a Dél-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltségének vezetőivel megtekintette az elmúlt időszakban önkormányzati támogatásból megújult helyiségeket, berendezéseket, gépeket és kiállítóteret.

 

A kiemelkedően teljesítő tizenhárom tűzoltó Széchenyi Pihenő Kártyára kapott jutalmat. Hoffmann Tamás megköszönte helytállásukat és bízik abban, hogy a Dél-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakemberei ezt követően is lelkiismeretesen végzik kiemelten fontos szolgálatukat.

Az elmúlt időszakban önkormányzati támogatásból újult meg a katasztrófavédelem eszközparkja és a munkakörülmények is javultak. Klímaberendezést szereltek fel például az ügyfélszolgálati helyiségben, olyan szerszámokat és gépeket vásároltak, amelyek hatékonyabbá teszik a katasztrófavédelmi munkát, továbbá egy fecskendőt is felújítottak. Ezek mellett kibővült és megújult a kirendeltség múltját és eredményeit bemutató földszinti kiállítótér is.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.