Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 27. hétfő, László

Jutalmat kaptak a tűzoltók

Újbuda   |   2016, október 26 - 13:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tíz újbudai tűzoltó, összesen kétmillió forint értékben kapott jutalmat az önkormányzattól. Az elismeréseket október 24-én Hoffmann Tamás polgármester és a katasztrófavédelmi vezetők adták át a lánglovagoknak a Tűzoltóparancsnokság Tas vezér utcai bázisán.

A XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság jelenleg valamivel több mint hetven fős állományból áll, közülük választják ki évente két alkalommal azt a tíz-tíz főt, akik önkormányzati jutalomban részesülnek. Az idei elismeréseket Hoffmann Tamás polgármester, Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, Pócsik Attila alezredes, a Dél-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint Menyhért Tamás, alezredes, a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka adta át a jutalmazottaknak.

Újbuda első embere úgy látja, többféleképpen is hálát kell mutatni azoknak a tűzoltóknak, akik nap mint nap kockára teszik az életüket. A kerületi tűzoltók teljesítménye - a statisztikák szerint - folyamatosan kiemelkedő, ezért is növeli az önkormányzat minden évben a nekik szánt juttatásokat. Idén összesen négymillió forintot osztottak szét a legjobbak között.

Pócsik Attila, alezredes, a Dél-Budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője hangsúlyozta, a tűzoltók jutalmazási rendszere demokratikusan működik, a közvetlen munkatársak terjesztik elő azoknak a nevét, akiket leginkább alkalmasnak tartanak a kitüntetésre. Így olyan eset is előfordulhat, hogy valaki egy éven belül mindkét alkalommal jutalomban részesü kiemelkedő szakmai tevékenységéért, segítőkész magatartásáért és szorgalmáért. Az alezredes hozzátette, az önkormányzat segítőkészsége is példa értékű, hiszen kevés település nyújt ilyen fokú támogatást a rendvédelmi szervek munkájához, mint a XI. kerületben.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.