Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. szerda, Ambrus

Juhász Anna irodalmár Újbuda tiszteletbeli kulturális nagykövete

Újbuda   |   2019, december 13 - 16:23
Nyomtatóbarát változatSend by email

December 13-án sajtótájékoztatón jelentette be László Imre polgármester, hogy Újbuda kulturális életének erősítése érdekében, kulturális nagykövetnek kérték fel Juhász Anna irodalmárt.

A polgármester kiemelte a kerület kulturális jelentőségét, beszélt a múlt fontos örökségeiről. A tervekről elmondta, az önkormányzat feladata, hogy erősítse Újbuda fővárosban betöltött szerepét, a Bartók Béla út kulturális funkcióját, a Karinthy Színházat, a kerület közösségi házait, tereit. Ezen célok megvalósításának segítésére felkérte Juhász Anna irodalmárt, kulturális menedzsert, aki hosszú ideje dolgozik már a kultúra népszerűsítésén, egy évtizede működő, sikeres irodalmi szalonjával személyesen is hozzájárul a kerület kulturális pezsgésének növeléséhez.

Barabás Richárd kultúráért felelős alpolgármester vázolta a kerület kulturális életével kapcsolatos koncepcionális célokat. - Izgalmas szellemi energiák járják át az újbudai kulturális közéletet – mondta. Hozzátette, a kulturális nagyköveti pozíció létrehozásával az volt az önkormányzat célja, hogy magasabbra, nemzetközi szintre emeljék a kerületben tapasztalható kulturális életet, és ebben számítanak Juhász Anna közreműködésére. - Itt az ideje, hogy a Bartók negyed Budapest legújabb, kulturális központjává léphessen elő – mondta.
Juhász Anna megköszönte a kinevezést, majd elmondta, hogy örömmel vállalja a feladatot. Hozzátette: 2010 óta azért dolgozik, hogy erősítse a kultúra közösségeit, felpezsdítse az irodalmi életet. Az Újbudán élő kulturális menedzser, irodalmár hangsúlyozta, hogy bár ezt a feladatkört ő kapta, de nem csak az övé a megtiszteltetés, hiszen nagyon sokan dolgoztak vele az elmúlt évtizedben azért, hogy a Bartók Béla út kulturális életének hírnevét erősítsék. Beszédét azzal zárta, hogy a jövőben minden erejével azért dolgozik, hogy a kulturális városnegyed elismertségét növelje.
A sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy januárban rendezik meg az első Bartók Kerekasztalt, amelynek célja, hogy méltó helyre emeljék a kerület kulturális életét.

D. B. S.