Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 22. szerda, Júlia, Rita

Jubileumi ünnepség a Napsugár Bölcsődében

Újbuda   |   2016, október 20 - 11:51Nyomtatóbarát változatSend by email

Fennállásának harmincadik évfordulóját ünnepelt a Gazdagréti Napsugár Bölcsőde október 19-én. Erre az alkalomra egy kiadvány is készült, amely feleleveníti az elmúlt évtizedek eseményeit, az intézmény történetét, a bölcsődei férőhelyek alakulását a demográfiai adatoknak megfelelően.

Október 23-án lesz harminc éve, hogy megnyitotta kapuit Gazdagréten a Napsugár Bölcsőde. A néhány nappal korábban tartott jubileumi ünnepségen Hoffmann Tamás polgármester értékelte az intézményben folyó szakmai munkát. Kiemelte, hogy bár a bölcsődei szolgáltatás a szociális ellátások közé tartozik, már kisgyermek korban el kell kezdeni a nevelést, segítve ezzel a későbbi óvodai programot. Beszámolt arról is, hogy Gazdagrét szinte város a városban stabil intézményekkel és összetartó közösségekkel.

A Napsugár Bölcsőde vezetője Kiss Györgyi a kezdetektől jelen van az intézményben, ott volt annak tervezésénél is. Állítása szerint az elmúlt évtizedekben prioritásként kezelték a gyermekek érdekeit, miközben folyamatosan alkalmazkodtak a szülők igényeihez is. A Napsugár Bölcsőde környezetvédelmi szempontból is kitűnik, ÖKO bölcsődeként a gyerekeket környezettudatos életmódra és a szelektív hulladékgyűjtésre nevelik. Az intézmény fő célja a kezdetek óta változatlan: békés, biztonságos, derűs környezet biztosítani.

Újbuda