Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 18. szombat, Erik, Alexandra

Jubilál a Teleki

Újbuda   |   2018, április 24 - 15:11Nyomtatóbarát változatSend by email

Tortával, az elmúlt évtizedeket bemutató kisfilmmel, verssel és csodás hangszeres muzsikával ünnepelték a pedagógusok, a gyerekek és a meghívottak az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola fennállásának 50. évfordulóját.

Egy ötvenes szám és az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola fényképe díszelgett az ünnepi tortán, amelyet az intézmény jubileumi születésnapján fogyasztottak el a tanárok, gyerekek és a meghívottak. A rendezvény több helyszínen zajlott: az osztálytermekben a gyerekek a tévéképernyőkön nézhették végig a műsort, amelyben beszédet mondott az igazgatónő is. Prőhléné Hehl Éva hangsúlyozta: ez az intézmény mindenben gazdag – sportpályákban, kertekben, észben, szorgalomban. A „telekiseknek” a születésnap alkalmából azt kívánta, hogy nagyszülőként is szívesen emlékezzenek majd erre a helyre.

Az iskola egyik öregdiákja, jelenlegi tanára, Bártfai Lászlóné saját költeménnyel emlékezett meg az elmúlt öt évtizedről. Ezt követte az egyik legszebb pillanat, Sárközi Ádám tanuló virtuóz nagybőgő játéka. A közönség tátott szájjal hallgatta a fiatal muzsikust, aki minden bizonnyal jelentős zenei karrier előtt áll.

A produkciót követő polgármesteri köszöntőben Hoffmann Tamás is elmondta: minden „telekis” büszke lehet az iskolájára, hiszen időről időre ehhez hasonló tehetségek hagyják el az iskola kapuit. A Teleki olyan nyitott műhely, ahol minőségi oktatás zajlik, a diákok szeretnek diákok, a tanárok tanárok lenni. A gyerekek garantáltan megkapják azt a tudást és tapasztalatot, amellyel később a nagyvilágban is boldogulnak majd – tette hozzá a polgármester.

Az ünnepségen az iskola volt igazgatóit is fel köszöntötték egy-egy szép virágcsokorral és ajándékkal.

T. K.