Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Jótékonysági koncert a Pető Intézet iskolája javára

Újbuda   |   2018, november 14 - 13:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Magyarország legismertebb big bandje, a Budapest Jazz Orchestra és sztárvendége, Malek Andrea lép fel november 28-án a B32 Galéria és Kultúrtér jótékonysági koncertjén. A bevételt a Pető Intézet általános iskolájához kötődő Konduktív Iskoláért Közhasznú Alapítvány kapja.

A B32-ben már hagyomány, hogy karácsony közeledtével minden évben jótékonysági koncerttel segítenek az Újbudán élő rászorultaknak, családoknak vagy alapítványoknak. Az idén negyedik alkalommal megszervezett esten befolyó teljes összeg ezúttal a Konduktív Iskoláért Közhasznú Alapítványt (KIKA) támogatja.
A KIKA tizenkét esztendeje dolgozik azon, hogy a Pető Intézet Villányi úti általános iskolájába járó mozgássérült és hátrányos helyzetű gyerekeket támogassa, életüket teljesebbé tegye. A mozgássérült gyerekeknek nehézségekkel jár eljutni bármilyen rendezvényre. Az alapítvány abban is segít, hogy az iskola falain belül legyenek események. Más esetben külső programokat is szerveznek: állatkerti látogatást vagy szabadidős tevékenységet. Legutóbb a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége esélyegyenlőségi futamán vettek részt.
Karácsonykor minden tanuló „cipősdoboz-ajándékot” kap, amelyekben régi vágyakat váltanak valóra. Idén az osztályok karácsonyfája alá is kerülhet különleges meglepetés. – Az alapítvány hat éve rendezi ezeket a dobozos karácsonyokat. Igyekszünk családias hangulatot teremteni, hiszen sok gyerek állami gondozott. Mindenki személyre szabott ajándékot kap, és most a jótékonysági koncert segítségével nagyon jól jön a támogatás – mondta lapunknak Baranyai Dorisz, a KIKA megbízott elnöke.
A B32 jótékonysági koncertjén Malek Andrea és a Budapest Jazz Orchestra lép fel. Műsorukban a Broadway-musicalek melódiáit idézik fel régi és új hangszerelésben. A koncertre látogatók már novemberben hozzájárulhatnak – kiemelt támogatói jegyvásárlással is – a Pető Intézet Általános Iskola diákjainak ünnepéhez.


(K. G.)Kapcsolódó tartalmak: