Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. csütörtök, Antal, Anett

Jótékonysági est a B32 Galéria és Kultúrtérben Kozma Orsival

Újbuda   |   2016, december 5 - 11:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is jótékonysági esttel készül a karácsonyra Újbuda Önkormányzata és a KözPont Kft. Az esemény teljes bevételével a kerületben élő Horváth Boglárkát és családját támogatják a szervezők.

Újbuda Önkormányzata és a KözPont Kft. tavaly hagyományteremtő szándékkal rendezte meg első karácsonyi jótékonysági estjét, melynek bevételével akkor egy autista kislány speciális iskolai ellátását támogatták. Ezúttal a 15 éves, súlyosan mozgáskorlátozott, ritka genetikai betegséggel született Horváth Boglárkának és családjának megsegítésére szerveznek hasonló eseményt a Gárdonyi téren. Boglárka másfél évvel ezelőtt egy iskolai rosszullét után került hosszabb időre oxigénhiányos állapotba, amely nyomán mozgásképtelenné vált, elvesztette látását, de beszédközpontja is súlyosan sérült. A család a tervek szerint a felajánlott segítséget lakásuk akadálymentesítésére, illetve egy kézmozgató gépre fordítaná.

A december 19-én, hétfőn 19 órakor megtartandó koncerten Kozma Orsi dzsessz-, popénekesnő szórakoztatja a közönséget, akit saját bevallása szerint mindig megérint egy ilyen felkérés, és mindig el is vállalja. “A tudat, hogy miért, kiért énekelek hatással van rám, igyekszem nagyon odatenni magam. A jótékonykodásról, önkéntességről pozitív és negatív gondolatok is eszébe jutnak. “Sajnos és hála Istennek - ilyenkor ez egyszerre fogalmazódik meg bennem. Felemelő, hogy ennyien össze tudunk fogni egy fontos ügyért, és nem sétálunk el mellette, ilyen szempontból jó, hogy kicsit divat lett jótékonykodni. És sajnos, hogy ilyen sok a rászoruló! Sokmindentől függ, kin hogyan tudunk segíteni átlagemberként. Függ többek között attól is, hogy milyenek a körülményei, kik vannak mellette, hogyan tudja feldolgozni a vele történteket. Az, hogy Boglárka és családja mellé állunk, erőt adhat, mosolyt és örömteli pillanatokat szerezhet számukra, illetve példa lehet másoknak, hogy támogassuk embertársainkat.”

A programra támogatói jegy is váltható, mellé egy exkluzív gasztronómiai élményt is biztosít a B32 és Kultúrtér.