Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. vasárnap, Konrád

Jól szerepeltek a Koroibosz RSE karatésai Törökországban

Újbuda   |   2015, november 20 - 14:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hatalmasat lépett előre a Koroibosz RSE, miután a karate egyesület több versenyzője is szerepelt egy törökországi világversenyen októberben, amelyen 28 ország 1500 versenyzője vett részt. A WSF stílus Világ Kupa és Európa bajnokság nívós és elismert megmérettetés a küzdősportok világában.

A felkészülés már a nyári edzőtáborban elkezdődött, a sportolók hónapokon keresztül tudatosan készültek azért, hogy legjobb formájukat mutathassák.

Az isztambuli versenyen elért eredmények:

WSF EUROPEAN CHAMPIONSHIP

Farkas Milán Ifi kumite (küzdelem) 44kg 3. hely

WSF WORLD CUP

Geiger Balázs Ifi kumite (küzdelem) 38kg 3. hely

Farkas Milán Ifi kumite (küzdelem) 44kg 3. hely

Antal Zalán Ifi kumite (küzdelem) 50kg 3. hely

További résztvevők: Fehér Péter 4 közé jutásért kapott ki

Selmeci András 8 közé jutásért kapott ki

A nemzetközi versenyeken elért eredmények egyik alapja a háziversenyek szervezése. A Koroibosz RSE éves házi versenyét november 14-én tartották az Érem utcai Sportcsarnokban. A verseny minden korosztály számára elérhető volt, mindenki talált magának korban és tudásban megfelelő versenyszámot. Amíg a feltörekvő generáció, az óvodás korosztály szivacslabda küzdelemben igyekezett megmutatni a kialakulóban lévő védekező és támadó mozgásokat, addig a nagyobbak ezeket már éles küzdelemben gyakorolták. A sorsolás alapján a versenyzők 3-4 fős csoportokba rendeződtek, így a küzdelem után minden karate növendék felállhatott a dobogó valamelyik fokára.

A versenyt nagy érdeklődést övezte; Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Ludányi Attila XI. kerületi önkormányzati képviselő is részt vett a rendezvényen.

Újbuda