Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Jégmajális az egészségért

Újbuda   |   2018, január 19 - 10:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

„Jégmajális 2018 - Szurkoljunk és sportoljunk együtt télen is“ címen hirdetett programot a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK). Céljuk a családok egészségmegőrzése és a téli sportok népszerűsítése. A részletekről az önkormányzata által üzemeltett jégpályán tartott sajtótájékoztatón beszélt Király Nóra alpolgármester, a Ficsak alapítója, Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Vári Attila olimpiai bajnok.

A Ficsak akciója egy korábbi program harmadik eseménye, amely szurkolásra és rendszeres testmozgásra buzdítja a családokat, miközben felhívja a figyelmet a fejlődő hazai sportéletre is. Céljuk megmutatni, hogy télen is ki lehet mozdulni, lehet jókat korcsolyázni, síelni, kirándulni vagy akár futni, focizni is.
Felhívásukban arra kérik a sportos családokat, hogy készítsenek képet vagy rövid videót arról, ahogy korcsolyáznak, szánkóznak, túráznak vagy játszanak a szabadban. Egy bíztató mondattal pedig üzenhetnek is a téli olimpián résztvevő versenyzőknek, amit a szervezők eljuttatnak a Dél-Koreába készülő olimpikonoknak.
A pályázat záróeseménye idén Dunakeszin lesz, a Jégmajálison színes programokkal, sportbemutatókkal, sztárvendégekkel, versenyekkel, játékokkal, hóval, jéggel, ingyenes korcsolyázási lehetőséggel várnak mindenkit február 3-án 14 és 20 óra között. Az esemény fővédnöke Tuzson Bence, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.