Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. hétfő, Vilma

Jégmajális az egészségért

Újbuda   |   2018, január 19 - 10:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

„Jégmajális 2018 - Szurkoljunk és sportoljunk együtt télen is“ címen hirdetett programot a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK). Céljuk a családok egészségmegőrzése és a téli sportok népszerűsítése. A részletekről az önkormányzata által üzemeltett jégpályán tartott sajtótájékoztatón beszélt Király Nóra alpolgármester, a Ficsak alapítója, Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Vári Attila olimpiai bajnok.

A Ficsak akciója egy korábbi program harmadik eseménye, amely szurkolásra és rendszeres testmozgásra buzdítja a családokat, miközben felhívja a figyelmet a fejlődő hazai sportéletre is. Céljuk megmutatni, hogy télen is ki lehet mozdulni, lehet jókat korcsolyázni, síelni, kirándulni vagy akár futni, focizni is.
Felhívásukban arra kérik a sportos családokat, hogy készítsenek képet vagy rövid videót arról, ahogy korcsolyáznak, szánkóznak, túráznak vagy játszanak a szabadban. Egy bíztató mondattal pedig üzenhetnek is a téli olimpián résztvevő versenyzőknek, amit a szervezők eljuttatnak a Dél-Koreába készülő olimpikonoknak.
A pályázat záróeseménye idén Dunakeszin lesz, a Jégmajálison színes programokkal, sportbemutatókkal, sztárvendégekkel, versenyekkel, játékokkal, hóval, jéggel, ingyenes korcsolyázási lehetőséggel várnak mindenkit február 3-án 14 és 20 óra között. Az esemény fővédnöke Tuzson Bence, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.D. B. S.