Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 22. szerda, Júlia, Rita

Játszóteret festett az Animal Cannibals

Újbuda   |   2016, augusztus 16 - 11:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Láncreakció keretében újul meg a sasadi Beregszász téri Bohócos Játszótér. Novák Katalin szakállamtitkár június közepén hirdetett önkéntes felújítási akciót, amelybe ezúttal az Animal Cannibals együttes tagjai csatlakoztak. A gyerekek közösségi terét Király Nóra alpolgármesterrel együtt csinosították.

Új külsőt kapott a sasadi bohócos játszótér favonata, a mókuskerék és a csúszda az Animal Cannibals zenekar tagjai, Király Nóra alpolgármester és több önkéntes munkájának köszönhetően. Novák Katalin család-és ifjúságügyért felelős államtitkár még június 13-án indított országos felhívást azzal a céllal, hogy népszerűsítse az önkéntességet, azaz intézményeket, közösségeket ösztönözzön segítő feladatokra. Az akcióhoz újbudaiak is csatlakoztak, hogy megújítsák és vidámmá tegyék a sasadi játszóteret.

Király Nóra alpolgármester elmondta, a kampány kihirdetése után láncreakció indult. A játszóterek, otthonok, oktatási- és nevelési intézmények megújításakor az önkéntes hírességek másokat hívnak ki, hogy az akcióhoz csatlakozva - követve a példát - végezzenek társadalmi munkát. A sasadi játszótéren az Animal Cannibals tagjai viccekkel és kedves történetekkel szórakoztatták a többieket, miközben ecsettel és szivaccsal a kézben dolgoztak és egyben segítettek a játszótéren lévő gyerekeknek is. Az önkéntesek ápolták és újrafestették a fabútorokat, a mozdony és a mókuskerék mellett a hintát és a mászókát is, eltávolították a firkákat, összegereblyézték az avart és az elszáradt faleveleket. A munka végén megnevezték kihívottaikat, Abaházi Csaba rádiós műsorvezetőt és a veszprémi kötődésű hiphop formáció, a Hősök két tagját, akiktől azt várják, hogy egy hónapon belül tegyenek eleget a kihívásnak.

T. K.