Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. kedd, Adorján, Adrián

Játékos kezdet a B32 Galériában

Újbuda   |   2016, február 4 - 14:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megújult a B32 Galéria és Kultúrtér, amelyet Schéner Mihály játékiból és plasztikáiból válogatott kiállítással ünnepelt a közönség. Az alkotásokat február 26-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

A B32 Galéria és Kultúrtér nemcsak külsejében újult meg, hanem tartalmát tekintve is üde színfoltjává vált a kerület kulturális életének. A koncepció szerint korosztályi, illetve műfaji sokszínűség, valamint nyitottság jellemzi a B32 Galéria és Kultúrtér programjait. A repertoár épp ezért nagyon színes, a változatos színpadi darabok mellett különleges zenei produkciókkal és tárlatokkal várják a közönséget. Az arculati változást egy egyedi kiállítással SCHÉNER: Játék, plasztika, rajz című tárlatával ünnepelte a galéria.

- Schéner Mihály művészi sokszínűségét nehéz lenne egyetlen kiállításba belesűríteni, így külön öröm számomra, hogy egy olyan oldaláról mutathatjuk be, amely a felnőttekben nosztalgikus hangulatot ébreszt, a gyerekek számára pedig igazi kuriózumot jelent, a játékok oldaláról - fogalmazott Antal Nikolett kulturális igazgató.

- Több hónapnyi előkészítő munka után színt viszünk a kerületiek hétköznapjaiba. Az Etele Helytörténeti Gyűjtemény átköltöztetésével elindult egy az összetartozást erősíti programsorozat, a B32 pedig változatos kínálatával mindenkinek értékes programot és kikapcsolódási lehetőséget nyújt - fogalmazott a KözPont ügyvezetője, Hőnyi Gyula.

K.A.