Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 22. szerda, Júlia, Rita

Játék a magabiztosságért Kelenvölgyben

Újbuda   |   2016, június 30 - 17:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szűk egy hét alatt mélyebb önismeretre, határozottabb fellépésre és önbizalomra tehettek szert azok a 8 és 13 év közötti gyerekek, akik részt vettek a Kelenvölgyi Közösségi Ház „Játékos út a magabiztosság felé” táborában.

Kicsi a bors, de erős - ez volt a mottója a gyerektábornak, amelyet június 27-ie és július 1-je között tartottak a Kelenvölgyi Közösségi Házban 8-12 év közötti gyerekeknek. Az önbizalom fejlesztő tréningeken a gyerekeket játékkal, drámapedagógiai eszközökkel, rajzolással, közös zenéléssel, beszélgetésekkel és gyakorlati tanácsokkal segítették a határozottabb fellépés kialakításában. - Az általános iskolások a szűk egy hét alatt mélyebb önismeretre tehettek szert – mondta Gévai Csilla író, illusztrátor, a tábor vezetője.

A zárónapon egy, a jó és rossz tulajdonságokról szóló színdarabot is előadtak a táborozók. A kisiskolások vidám, ám mégis művészi formába öltöztetve játszották el, hogyan kell leküzdeni a negatív, és miként érdemes megőrizni a pozitív jellemvonásokat, mit kell tenni ha csúfolják őket, ha rosszindulat áldozatává válnak, vagy épp ők maguk lesznek agresszívak és támadóak.

A „Játékos út a magabiztosság felé” táborban számos program közül választhattak a gyerekek. Kézműveskedhettek, kirándulhattak a közeli Kamaraerdőben, beszélgethettek a jó és rossz tulajdonságokról. A konfliktuskezeléssel kapcsolatos feladatok során a diákok közötti, az iskolai időszakból eredő feszültségek is feloldódtak és átalakultak - akár életre szóló – barátsággá.

T. K.