Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 9. péntek, Natália

Januártól is a megszokott módon közlekedhet!

Újbuda   |   2017, november 23 - 10:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Januártól is a megszokott módon lehet használni a közösségi közlekedési eszközöket, így egyelőre nem lesz szükség a közlekedési kártya kiváltására - állítja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A rendszer bevezetésének feltétele a teljes infrastruktúra kiépítése, amely jelenleg is tart.

2017 augusztusában kezdte el a BKK az első állomásokon a beléptetőkapu-rendszer és az érvényesítő készülékek telepítését, így már folyamatban van a beléptetőkapuk funkcionális működésének, illetve az eszközök háttérrendszerekkel történő kommunikációjának tesztje. Tekintettel arra, hogy az infrastruktúra kiépítése feltétele az elektronikus jegyrendszer teljes működésének, a BKK elkezdte a rendszer használatához szükséges eszközök telepítését. Az első beléptetőkapukat a Deák Ferenc téri metróállomás Sütő utcai kijáratánál telepítette a BKK, míg az érvényesítő készülékekkel a H6-os HÉV Közvágóhíd végállomásán találkozhatnak utasaink. A következő időszakban folytatódik a beléptetőkapuk és érvényesítő készülékek állomási tervezése, engedélyeztetése és telepítése a metró- és HÉV-állomásokra.

A projekttel kapcsolatban az elmúlt időszakban több módosításra volt szükség, elsősorban a törvényi változások, valamint a technikai fejlődés miatt. A változások közül a legjelentősebbek: az elektronikus személyi igazolvány integrációja, a 4G használata (3G helyett) a járműves és állomási infrastruktúrán, a szükséges eszközdarabszámok módosítása, valamint a kényelmesebb használat és a rendszer hatékonyságának növelése érdekében az eszközök fejlesztése. A módosításoknak köszönhetően az üzemeltetési költségek csökkentését is elérte a BKK.