Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

Itt a tavaszi nagytakarítás ideje

Újbuda   |   2015, március 30 - 23:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tavaszi nagytakarítás idején nem csak a háztartásokat kell rendbe tenni, hanem a kerteket, köztereket is. Ezért az önkormányzat közösen az Újbuda Prizmával április 10-ig tartó nagytakarítási akciót szervez.

Zajlik a tavaszi nagytakarítás a kerületben annak érdekében, hogy eltünjenek a tél nyomai az utakról és közterekről – mondta Ludányi Attila önkormányzati képviselő. Az önkormányzat persze nemcsak a közterek megtisztítására ügyel, hanem a kiskertek és társasházak környezetének rendezéséhez is segítséget nyújt. Minden kerületi ház igényelhet három zöldhulladékos zsákot, kettő 80x80x80 centiméteres fából készült komposztálókeretet, valamint aprítékolást, amit ingyeny kapnak az önkormányzattól. - Szeretnénk megkönnyíteni a munkát annak érdekében, hogy minél több terület megszépüljön – mondta Hoffmann Tamás polgármester.

Az aprítékoló gép megadott időpontokban érhető el a kerületben. Amennyiben valaki nem tudja kihelyezni a közterületre a vastagabb faágakat, vagy nem megfelelőek számára az idpontok, akkor előzetes egyeztetéssel házhoz is hívhatja a segítséget. Ebben az esetben helyben aprítékolják és igény szerint el is szállítják a zöldhulladékot. - A kapcsolatot a városüzemeltetési osztállyal kell felvenni a varosuzo@ujbuda.hu e-mail címen vagy a +361 372-4565 telefonszámon – mondta Lőrincz Gergely, az Újbuda Prizma ügyvezetője.

H.L.

Itt a tavaszi nagytakarítás ideje