Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Itt a lehetőség fűtéskorszerűsítésre

Újbuda   |   2014, szeptember 23 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megjelent a lakossági fűtésrendszer korszerűsítésére kiírt pályázat, a részletes pályázati dokumentáció hétfőtől elérhető a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A tárca közleménye szerint egymilliárd forinttal támogatják a lakások önálló fűtésrendszerének kazáncserével megvalósuló korszerűsítését. Az elnyerhető forrásból lehetőség nyílik a lakóingatlanok elavult állapotú gázkazánjainak új kondenzációs gázkazánra történő cseréjére, és ehhez kapcsolódóan a fűtési és a melegvíz-rendszer korszerűsítésére. A gázkazánok cseréjével jelentősen csökkenthető az energiaveszteség és a széndioxid-kibocsátás. A vissza nem térítendő támogatást a zöldgazdaság finanszírozási rendszer keretében, a kvótabevételek terhére biztosítja a szaktárca.

A pályázaton azok a magánszemélyek vehetnek részt, akik az érintett, életvitelszerűen lakott lakóépület tulajdonosai. Pályázatot benyújtani legfeljebb 4 lakásból álló, nem iparosított technológiával épített lakóépület részét képező lakás korszerűsítésére lehet. Az egyes lakások tulajdonosai önállóan pályázhatnak. Az elnyerhető támogatás legfeljebb az elfogadott elszámolható költség 40 százaléka lehet, a támogatás lehetséges maximális mértéke 650 ezer forint.

A pályázni kizárólag elektronikusan lehet - ügyfélkapus regisztrációval rendelkezőknek - a www.magyarorszag.hu portálon keresztül. A pályázati portálon regisztrálni a pályázati kiírás meghirdetésétől, a pályázatot benyújtani a meghirdetésétől számított 30. naptári napot követően a pályázat lezárásáig, vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehet - közölte az NFM.

A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatkezelő szerv weboldalán (www.emi.hu) érhető el.

MTI

Itt a lehetőség fűtéskorszerűsítésre