Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Ismét világbajnok az újbudai junior akrobatikus roki lánycsapat

Újbuda   |   2015, november 11 - 11:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

Háromszoros világbajnok lett november 7-én az újbudai Rock and Magic sportegyesület akrobatikus rock and roll junior lányformációs csapat az oroszországi Kazanyban. A Party Girls formáció ezzel minden idők legjobb junior lány nagyformációja lett.

Világbajnoki győzelmet szereztek és több korosztályos világrekordot is felállítottak az újbudai Rock and Magic sportegyesület tagjai. Az akrobatikus rock and roll kerületi junior lányformációja, a Party Girls triplázott a sportág történetében, azaz olyan eredményt ért el, ami másnak eddig nem sikerült. Érdekesség, hogy eddig az egyesület másik csapata, a Szupergirls tartotta a rekordot két világbajnoki címmel, és egy EB győzelemmel.

A Party Girls harmadik aranyérme az egyesület hatodik, az egyesület vezetőjének, a csapat edzőjének, Lengyel Veronikának a 10. világbajnoki aranyérme.

A formációt, akárcsak az egyesület többi táncosát évek óta láthatja az újbudai közönség különféle rendezvények színpadán. Legutóbb a Halászléfőző Versenyen mutatták be azt a produkciójukat, mellyel most megnyerték a világbajnokságot. Az egyesület több formációja és párosa is a sportág világelitjéhez tartozik, felnőtt és korosztályos világversenyeken rendre dobogós érmekkel térnek haza. Az egyesület 2014-ben a világ legeredményesebb egyesülete volt: nyolc nemzetközi kategóriából háromban a Rock and Magic táncosai voltak a legjobbak.

Újbuda