Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

Ismét találkoztak a kerület nyugdíjas rendőrei

Újbuda   |   2014, március 3 - 10:58
Nyomtatóbarát változatSend by email
Ebéddel egybekötött beszélgetésre hívta a XI. kerületben szolgálatot teljesítő nyugdíjas kollégákat az újbudai rendőrkapitányság. A meghívottak között olyan rendfenntartók is voltak, akik közel 60 éve lettek a kerületi kötelék tagjai. Emlékekből és sztorikból nem volt hiány a találkozón.

Újbudán eddig sem volt ismeretlen a rendőrségi nyugdíjas találkozó fogalma, mégis több év kellett ahhoz, hogy újra összehívják a szakma öregjeit. – Történelmi kalandozásnak is beillik ez az esemény, amelyen mindenki örül, hogy újra láthatja a többieket. Ez a minimum, amit megérdemelnek volt kollégáink, akik évtizedekig szolgálták elkötelezetten a kerület polgárait – jelentette ki Berki Antal rendőrkapitány az ünnepség megnyitóján.

Több nyugállományú rendőrezredes, exnyomozó és kapitány akkor szolgált már a kerületben, amikor még a Zsombolyai utcában - a mai Polgármesteri Hivatal helyén - állt a kapitányság, de a társaságban nem volt ritka a 30 éves kerületi munkatapasztalattal rendelkező egykori fegyveres sem. - A régi és új kollégák ilyenkor nemcsak kellemes, de hasznos beszélgetésekbe, szakmai vitákba, eszmecserékbe bonyolódnak, olyanokba amelyek előbbre viszik az aktív állomány munkáját - mondták a résztvevők. Emlékekből és sztorikból nem volt hiány a találkozón.

Egy régebben a gazdagréti őrsön szolgáló rendőr elmesélte, hogy volt egy trükk, amivel egyszerre oldották meg a kerületi autólopási ügyeket és a lakótelepi csellengés problémáját. - Kezdetleges laptopjainkba az ellopott kocsik rendszámai voltak betáplálva. A 13-15 éves csellengőknek kiosztottam egy-két laptopot, és azt kértem, ha már úgyis rohangálnak a lakótelepen, ellenőrizzék le a parkoló autók rendszámát. Imádták a nyomozós játékot és közben rengeteg autót is megtaláltak. Akkoriban ugyanis Gazdagrét volt a lopott autók pihentető helye, ahonnan később a tolvajok a nyomozás lezárása után tovább vitték azokat. Mi azonban a gyerekek segítségével az összes autót megtaláltuk - mesélte a rendőrőrs vezetője.