Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. péntek, Iván

Ismét szigorítások lépnek életbe

Újbuda   |   2020, november 3 - 21:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A miniszterelnök kedd esti bejelentése szerint a kormány az alábbi szigorításokról döntött:

• Éjféltől bevezetik a rendkívüli jogrendet, és arra kérik az országgyűlést, hogy ezt kilencven nappal hosszabbítsa meg.
Bezárják a szórakozóhelyeket.
Mától éjfél és hajnali öt óra között kijárási korlátozás lép életbe.
• Rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden harmadik széken lehet ülni, a maszk használata minden esetben kötelező. A hatóság a szabályszegőkre pénzbírságot szab ki, és azonnal bezárják az érintett helyet.
Újra ingyenes a parkolás.
A tömegközlekedésben járatsűrítés lesz a csúcsforgalomban.

Az intézkedéseket a Magyar Közlöny fogja részletezni, amint megjelenik, további részleteket teszünk közzé.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.