Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 26. hétfő, Jusztina

Ismét döntöttek a képviselők

Újbuda   |   2021, május 31 - 14:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

A veszélyhelyzet miatt egyelőre nincs lehetőség arra, hogy a képviselő-testületi üléseket megtartsák, azonban Újbudán, az átlátható döntések érdekében, az online ülés előtt a képviselők írásban megkapják az előterjesztéseket, amelyekhez módosító javaslatot fűzhetnek, majd véleményezhetik. Május végén tizenhét napirendi pontban döntöttek.

László Imre, Újbuda polgármestere május 28-án online tájékoztatót tartott a kerület képviselő-testületi döntéseiről. A napirendi pontok közül kettőről rövidesen külön videóban tart majd részletes beszámolót Újbuda Facebook-oldalán. Az egyik téma a kerületi rendőrkapitányság 2020. évi tevékenysége. – A biztonság, illetve biztonságérzetünk javítása egyike kiemelt feladatainknak, érdemes áttekinteni, honnan hová jutottunk el ezen a téren az elmúlt egy év alatt a kerületi rendőrökkel és civilekkel együttműködve – mondta László Imre. A városvezető részletesen ismerteti majd Újbuda Önkormányzatának 2020. évi zárszámadási rendeletét is. A videós beszámolóban tételes áttekintést kaphatnak az érdeklődők arról, hogy az elmúlt években a járvány- és a kormányzati intézkedések közepette milyen fejlesztéseket vitt véghez, milyen eredményeket ért el a kerület.

A polgármesteri bevezető után Szentandrási-Sárkány Tamás aljegyző ismertette a napirendi pontokat és a döntéseket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rend-őrkapitányság 2020. évben végzett tevékenységéről szóló beszámolóját egyhangú igennel fogadták el a képviselők.

Az Újbuda Önkormányzata Papp László Sportolói Ösztöndíj alapításáról és adományozásáról szóló rendelet módosítását 17 igen és 8 nem mellett fogadta el a testület, akárcsak a Játszva Sportolva Megelőzni Alapítvánnyal kötött stratégiai megállapodás módosítását.

Újbuda Önkormányzata 2020. évi zárszámadási rendeletét mind a 25 képviselő elfogadta. Szintén egyhangú igent mondtak a 2021. évi költségvetési rendelet módosítására.

A Környezetvédelmi Program intézkedési tervének beszámolóját a Környezetvédelmi Alap 2020. évi felhasználásáról 24 igen és 1 nem mellett fogadták el. A Belső Ellenőrzés 2020. évi összefoglaló ellenőrzési jelentését a testület többsége jóváhagyta, 17 igen és 8 nem született ebben az ügyben.

Az önkormányzat megadta a tulajdonosi hozzájárulást a kerület 4914/2. hrsz.-ú ingatlanon folyó beruházás megvalósításához, 17 igen és 8 nem mellett. A Madárhegyen megvalósított közvilágítási vagyonelemek térítésmentes átadását ugyanilyen arányban támogatták a képviselők, szem előtt tartva a Gazdasági Bizottság előzetes véleményét. Hasonló arányban hagyta jóvá a testület a mozgásszervi prevenciós torna további ellátását az óvodákban, valamint az alapítványok támogatását, míg a VICUS XI. Közalapítvány 2020. évi közhasznú tevékenységéről szóló tájékoztató 24 igent és 1 nemet kapott. Az önkormányzat 2020. évi szociális és gyermekvédelmi beszámolóját, a Pro Medicina Újbuda kitüntetés adományozására tett javaslatot, a Madárhegy egyes területeire vonatkozó változtatási tilalom elrendeléséről szóló önkormányzati rendelet módosítását, valamint a jegyzői beszámolót a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról 17 igen, 8 nem mellett fogadta el Újbuda képviselő-testülete.

JAVULÓ KÖZBIZTONSÁGI ADATOK ÚJBUDÁN

• Az összes rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma:

2019: 2895

2020: 2589 (10,6 százalékos csökkenés)

• A közterületen elkövetett regisztrált bűncselekmények száma:

2019: 1057

2020: 919 (13,1 százalékos csökkenés)

• Nyomozáseredményességi mutató:

2019: 35,2%

2020: 46,8%


Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új önkormányzati képviselők Újbudán

Átvette mandátumát a XI. kerület két új önkormányzati képviselője, miután szeptember 18-án időközi választást tartottak Újbudán. Az 5. és a 14. egyéni választókerület eddigi képviselője, Orosz Anna, illetve Bedő Dávid országgyűlési képviselő lett az áprilisi országos választáson, és a két tisztség összeférhetetlen.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.