Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 22. hétfő, Magdolna

Iskolarendszeren kívüli képzést indít a rendőrség

Újbuda   |   2016, január 28 - 14:51
Nyomtatóbarát változatSend by email

Toboroz és fél éves iskolarendszeren kívüli szakképzést indít nyártól a rendőrség. A képzést követően kinevezett rendőrré válhatnak a jelentkezők. Újbudán jelenleg nincs rendőrhiány, a toborzás célja, hogy a legrátermettebb jelentkezőknek nyújtsanak életpálya-modellt.

A BRFK szóvivője szerint a Budapesti Rendőrfőkapitányság, ezen belül a XI. kerületi Rendőrkapitányság a szükséges és megfelelő erőkkel, eszközökkel biztosítja Újbuda és teljes Budapest közrendjét, közbiztonságát. Csécsi Soma elmondta, a Budapesti Rendőrkapitányságnak folyamatos utánpótlásra van szüksége, ezért is tartják a toborzásra. – Ezzel próbájuk meg népszerűsíteni munkánkat és elérni, hogy a legmegfelelőbb, legrátermettebb emberek jelentkezzenek rendőrnek, hiszen a rendőri hivatás, amely egyben életpálya modell is, fokozott fizikai, erkölcsi és pszichikai terhelést jelent – tette hozzá.

A rendőrség állományába több módon is be lehet kerülni. Egyik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendészettudományi kara, másik a rendészeti szakközépiskolák két éves képzése, amelyet követően tiszthelyettesi rendfokozatban járőrként kezdhetik meg pályájukat a jelentkezők. Most azonban egy ettől eltérő, úgynevezett iskolarendszeren kívüli képzés beindítását tervezi a Budapesti Rendőrfőkapitányság. A jelentkezők a fél éves képzést követően kinevezett rendőrök lesznek és elkezdhetik életpályájukat. Úgynevezett őr- és járőrtársi beosztásba kerülnek, és járőrszolgálatot látnak el egy tapasztaltabb rendőr mellett. Ezt követően lehetőségük van tovább képezni magukat és megszerezni ugyanazt a végzettséget, amit a rendészeti szakközépiskolákban társaik megkapnak. Az iskolarendszeren kívüli képzésre azoknak a jelentkezését várják, akik betöltötték 21. életévüket, büntetlen előéletűek, cselekvőképesek, bejegyzett magyarországi lakcímmel rendelkeznek, és elsősorban Budapesten vagy az agglomerációban élnek. A felvételi eljárás szigorú előírások szerint zajlik, ahol felmérik a jelentkező fizikai állóképességére, egészségügyi és pszichikai alkalmasságát és terhelhetőségét.

A pályázati felhívást 2016 tavaszán teszik közzé, többek között a rendőrség honlapján (www.police.hu), valamint a BRFK Bűnmegelőzési Portálján a Facebookon. Jelentkezni, a toborzo.brfk@budapest.police.hu email címen lehet.