Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. kedd, Adorján, Adrián

Iskolaköszöntő Diákcsemege Fesztivállal vár a Bikás

Újbuda   |   2014, augusztus 11 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 1-jén megkezdődik a tanítás a köznevelési intézményekben, de még mielőtt a nyarat elbúcsúztatnánk, egy fergeteges fesztiválra invitáljuk Újbuda apraja-nagyját.

Idén Újbuda ad otthont a már hagyománnyá vált hivatalos nemzeti tanévnyitónak, valamint a hozzákapcsolódó Diákcsemege Fesztiválnak. Az ünnepélyes tanévnyitó helyszíne az Ádám Jenő Általános Iskola lesz, az MTVA élőben közvetíti az eseményt – amíg ott már az új tanévről lesz szó, addig a nyár utolsó napján a Bikás parkba látogatók játékosan hangolódhatnak az iskolakezdésre. A gyermeknapról jól ismert kézműves foglalkozások és ügyességi vetélkedők mellett most fejtörő feladatlapok, iskolakezdéssel kapcsolatos programok is várják majd a gyerekeket. Olyan program is lesz, ahol a nagyobbak érdekes kísérletekkel mutatják majd be tudásukat a kisebbeknek, így téve interaktívvá és maradandó élményé a napot.
Az Iskolaköszöntő Diákcsemege Fesztiválon az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) államtitkárságai az új tanévvel kapcsolatos hasznos információkkal várják a kis- és a nagyobb iskolásokat, illetve szüleiket. A helyszíni játékokban szereplő diákok délután sorsoláson vesznek részt, ahol megnyerhetik az EMMI által felajánlott 100 000 forint értékű osztálykirándulást is. Az értékes nyereményekhez egy pontgyűjtő füzetbe kell majd minél több helyszínen minél több pecsétet összegyűjteni.
A fesztivál jelentős hangerővel köszönti majd az őszt: a nagyszínpad gyerekprogramokkal és sztárfellépőkkel csalogat. Az Alma együttes és Radics Gigi után az estét a Bon-bon együttes nagy koncertje zárja – nem túl későn, hiszen másnap iskola!

Iskolaköszöntő Diákcsemege Fesztivállal vár a Bikás