Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

Intézményvezetőket jutalmaztak

Újbuda   |   2015, június 27 - 01:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Évzáró, évértékelő rendezvény keretében köszönte meg a kerület vezetése az intézményvezetők munkáját június 26-án. Az eseményen valamennyien jutalmat kaptak.

Hoffmann Tamás polgármester szerint fontos, hogy a jól végzett munkát anyagilag is elismerjék. Újbuda Önkormányzata évről-évre meg tudja teremteni azt az anyagi biztonságot és feltételrendszert, amelynek eredménye, hogy idén is valamennyi kerületi pedagógia intézmény vezetője jutalmat kaphatott. Az önkormányzat azon iskolaigazgatók bérezéséhez is hozzá tudott járulni, ahol a KLIKK az intézmény fenntartója - mondta Molnár László alpolgármester.

A rendezvényen felidézték, hogy a fővárosi Pedagógus Nap alkalmából Újbuda két kiváló pedagógusa, Mészáros Lászlóné, a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola igazgatója, valamint Fülöp Tiborné, a Napraforgó Óvoda vezetője is Bárczy István díjat kapott június 5-én.

Szó esett az elköszönő pedagógusokról is: Elekné Robár Matild a Mozgolóda Óvoda egykori vezetője máshol folytatja tevékenységét. A Habilitációs Központ júniustól beolvadt az Újbudai Szociális Szolgálatba, ezért egykori igazgatója Szita Judit úgy döntött, hogy tanítványait követve, pedagógusként folytatja pályafutását a Montágh Imre Általános és Speciális Szakiskolában.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.