Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 8. hétfő, László

Ingyenes teszt 60 felettieknek

Újbuda   |   2022, július 7 - 16:14
Nyomtatóbarát változatSend by email

Lakossági tájékoztató ingyenes ellenanyagszint mérés, valamint ingyenes antigén gyorsteszt elvégzéséről.

A koronavírus fertőzés jelenlétére való tekintettel Újbuda Önkormányzata továbbra is biztosítja az antigén gyorsteszt, valamint az ellenanyagszint kimutatására alkalmas tesztet a XI. kerületi 60 éven felüli lakosok részére.

A tesztelésre előzetes időpontfoglalás szükséges, melyre a kozpontilabor@corden.hu e-mail címen, illetve a +36 1 800 9313 vagy a +36 30 416 9982-es telefonszámokon van lehetőség

A tesztelés jogosultságát a személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatásával a mintavételezés előtt ellenőrzik.

Helyszín: Corden Központi Laboratórium:

1117 Budapest, Fehérvári út 84/A. (BFI Irodaház, földszint)

  • hétfőtől-péntekig: 8-16 óráig

Egyéb információk:

  • Az antigén gyorsteszt esetében az egyik orrüregből történik a mintavétel, az ellenanyagmérés ujjbegyből vett vérmintából történik, az eredmény 15-20 perc múlva olvasható le.

  • A teszt eredménye a megadott e-mail címre kerül megküldésre. Mivel az eredmény leolvasására 15-20 perc szükséges, járványügyi helyzet miatt nem megoldott, hogy helyben várják meg a résztvevők az eredményt. A lelet a vizsgálatot követő 1 óra múlva vehető át a vérvételi pontokon.

  • Amennyiben a páciens a TAJ számát megadja, abban az esetben az eredmény automatikusan az EESZT rendszerébe kerül.

  • Antigén gyorsteszt pozitív eredménye esetén kérjük lépjen kapcsolatba háziorvosával és a karanténra vonatkozó szabályokat szíveskedjen betartani.

  • Az ellenanyag teszt kizárólag tájékoztatást nyújt, hogy van-e neutralizáló ellenanyag a szervezetben illetve amennyiben van, az nagy vagy alacsony mennyiségben van jelen (negatív, pozitív, gyengén pozitív). A teszt számszerű eredményt nem ad.

A tesztekkel kapcsolatos további információ az alábbi linkre kattintva érhető el:

https://www.corden.hu/koronavirus-sars-cov-2-gyorsteszt-vizsgalat

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.