Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. péntek, Gyula

Ingatlanpiac: legfontosabb a közlekedés és az elhelyezkedés

Újbuda   |   2016, augusztus 16 - 12:04Nyomtatóbarát változatSend by email

A kiadó lakások iránti óriási kereslet miatt talán még mindig érdemes ingatlanba fektetniük azoknak, akik a banki betétek helyett jobb lehetőséget keresnek. Balla Ákos, a Balla Ingatlanirodák tulajdonos-ügyvezetője szerint egyre kevesebb a pénz a befektetőknél, de mindig akadnak, akik a lakáspiacon szeretnék elhelyezni a megtakarításaikat.

Jó befektetésnek az egy-, két- és háromszobás ingatlanok számítanak, vagyis a nappali, illetve a plusz egy vagy két hálószobás elrendezés - vélekedett Nagy Csaba, aki a Balla Ingatlanirodáknál a dél-budai régió szakmai vezetője. Ezek - szerinte - jó vételt jelentenek befektetésnek, saját célra, valamint kifejezetten bérbeadásra is, függetlenül attól, hogy újépítésű, újszerű, tégla vagy panel a lakás.

A pesti kerületekben ugyanakkor a másfél-kétszobás lakásokat kedvelik leginkább a befektetők, azon belül is a különnyíló szobás lakásokat, a belvárosban pedig nagyon népszerűek lettek a kis garzonok. Vagyis sokan olyan ingatlanhoz szeretnének hozzájutni, melyet rövidtávon tudnak hasznosítani. Ugyanakkor mélyen ár alatt a nagyon nagyméretű lakásokat is elkelnek, amelyekben négy-öt hálószobát is kialakítanak.

Kiadásra szánt lakásnál elsődleges választási szempont a jó közlekedés, ezt követi a környék, az utca állapota. Területileg emiatt főként a belső részeket, a kiemelt csomópontokat, frekventált területeket célozzák a befektetők. Ez Dél-Budán például az Allee vagy a Móricz Zsigmond körtér környékét, illetve Lágymányost jelenti, de azért természetesen kedvelt Kelenföld, Gazdagrét, Őrmező és Sasad is ezekben a budai kerületekben - mondta Nagy Csaba.

Továbbra is erős az befektetői jelenlét a VII. kerületi “bulinegyedben” és annak környékén, valamint az V. kerületben. Az átlagnál magasabb áron adhatók ki az egyetemek közelében lévő lakások, különösen augusztusban, amikor a diákok, illetve szüleik lakáskeresésbe kezdenek.

Újbuda