Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. szerda, Ambrus

Indul az IgG60+ program Újbudán

Újbuda   |   2021, július 6 - 16:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Fővárosi Önkormányzattól 500 db antigén szűrésre alkalmas tesztet kapott Újbuda. Július 7-én kezdődik az ingyenes tesztelés.

Vajon termel ellenanyagot az oltás hatására a szervezetem? Kialakulhatott védettségem az újabb fertőzéssel szemben? – ilyen és hasonló, az oltóanyagok hatásosságának mértékével kapcsolatos kérdések foglalkoztatják a több, mint ötmillió beoltottat, köztük a Sinopharm vakcinát kapott 60 év feletti kerületi lakosokat is.
Újbuda Önkormányzata fontosnak tartja, hogy a kerületi idősek is megnyugtató választ kapjanak ezen kérdéseikre, ezért a Fővárossal közösen 500 helyi lakosnak biztosít lehetőséget ingyenes ellenanyagszűrésre.

Kik jelentkezhetnek a tesztelésre?
Azon kerületi lakosok, akik elmúltak 60 évesek, Sinopharm vakcinát kaptak, és legalább két hét eltelt a második oltásuk óta.
A vizsgálat elvégzéséhez vénás vérvétel szükséges, ami a Szent Kristóf Szakrendelőben történik, kizárólag regisztrációt követően!
Az első lépés tehát, hogy amennyiben az ingyenesen vizsgálható csoportba tartozik, hívja hétköznap 9.00 és 17.00 óra között az önkormányzat call centerét a +36 1 372 4566-os telefonszámon. Itt az Újbudai Szociális Szolgálat kollégái regisztrálják jelentkezését és időpontot egyeztetnek a mintavételezésre.
Az önkormányzat információs email címe: ellenanyagteszt@ujbuda.hu.