Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

Ígérik, senki nem esik el a pályázati lehetőségtől

Újbuda   |   2014, október 29 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az informatikai rendszer túlterheltsége miatt nem lehet jelentkezni az energiahatékonysági pályázatra. A kialakult helyzet végleges megoldásán dolgoznak a szakemberek, ha kell meghosszabbítja a kitűzött határidőt a szaktárca.

Az Otthon Melege Program keretében kiírt lakossági energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszere a túlterheltségéből adódó technikai okok miatt nem üzemel, a hiba miatt senki nem eshet el a pályázati lehetőségtől - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM). A tárca a probléma megoldása érdekében egyeztet, hogy mielőbb megkezdődhessen a pályázatok fennakadásmentes beadása és befogadása. A végleges megoldás kidolgozásáig a kiíró a pályázók türelmét kéri.
Ígérik, senki nem esik el a pályázati lehetőségtől
Az NFM szükség esetén meghosszabbítja a jelentkezési határidőt, az eddig beérkezett hűtőgépcsere- és fűtéskorszerűsítési pályázatokat pedig érvényesnek tekinti. A pályázatok újbóli megnyitásáról a tárca tájékoztatja majd a közvéleményt.

A lakossági energiahatékonysági pályázatok célja, hogy a családok rezsiköltségei tovább csökkenjenek. Ennek érdekében a kormány összesen 2,72 milliárd forinttal támogatja a nagyobb energiahatékonyságot eredményező lakossági beruházásokat. A pályázók több tíz- vagy akár több százezer forintos támogatást is kaphatnak az elavult kazánok, hűtő- és fagyasztógépek, homlokzati nyílászárók cseréjéhez - emlékeztet a közlemény.

A háztartási gépek cseréjére hétfőtől lehetett jelentkezni, a fűtéskorszerűsítési pályázatra keddtől, a homlokzati nyílászárók cseréjére pedig az eredeti ütemterv szerint szerdától fogadták volna be a pályázatokat.

A pályázatkezelő ÉMI Nonprofit Kft. kedden jelezte, hogy bizonytalan időre, a rendszerben jelentkezett műszaki problémák megoldásáig a kazáncsere-pályázatok befogadását felfüggeszti. A társaság közölte: a fejlesztők és rengeteg pályázó is jelzett problémákat az online rendszerben, így azt teljes körűen tesztelni kell.

MTI