Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. csütörtök, Apollónia

Igazolvány kizárólag oltottaknak

Újbuda   |   2022, január 19 - 14:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Február 15-étől oltási igazolvánnyá változik a mai védettségi, és csak azok számára lesz érvényes, akik már megkapták a harmadik oltást, vagy a másodikat hat hónapnál nem régebben vették fel – derült ki a múlt heti kormányinfón.

(Eszerint a mostani gyakorlattal ellentétben az nem lesz jogosult igazolványra, aki átesett a betegségen. A fél évnél régebbi második oltással rendelkezőket is figyelembe véve, számítások szerint a január közepéig kiadott mintegy 6,8 millió védettségi közel negyven százaléka válhat érvénytelenné, ha nem gyorsul fel a harmadik oltás beadása.) A meglévő kártyák helyett nem adnak ki újakat, miután a QR-kóddal ellenőrizhető, ki hányadik oltásnál tart. Orvosi konzultáció után negyedik oltást is lehet kérni, utóbbi az egészségügyi dolgozóknak egyelőre nem lesz kötelező. Az omikron típusú vírus okozta fertőzés gyorsabb lefolyására hivatkozva a kormány csökkentette a karanténkötelezettség időszakát: felnőtteknél hét nap, de öt nap után negatív teszttel feloldható. Az iskolásoknál öt napig tart a karantén az oltatlanok számára, ha egy osztályban megbetegedés van. Ingyenes tesztelés továbbra sem lesz, mert a kormány szerint az nem megoldás a vírus ellen.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Zöldítésben kiválóra vizsgázott az Allee a BREEAM minősítésén  

Az Allee már évek óta tudatosan alakítja egyre zöldebbé az épületét, illetve annak működését, és most a világ vezető fenntarthatóság-vizsgálati módszere (BREEAM) alapján végrehajtott minősítési eljárás szerint is kiválóan teljesített ezen a területen és elsőként nyerte el a magyarországi bevásárlóközpontok közül a legmagasabb, Outstanding Building Management és Excellent Asset Performance minősítést.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.