Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. csütörtök, Apollónia

Időtálló alkotások négy dimenzióban

Újbuda   |   2020, február 21 - 15:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Második alkalommal láthatók önálló tárlaton Klimo Péter látvány-, díszlet- és jelmeztervező képzőművészeti alkotásai. A közönség először tekintheti meg a művész klímaváltozásra reagáló Égő föld című alkotását a Tér Galériában.

A látvány- és díszlettervezőként ismert képzőművész kiállításának valamennyi darabja súlyos alkotás, hiszem Klimo Péter lomtalanításokról, vastelepekről szerzi be rozsdás, elöregedett fémlemezeit. Olajjal festi emberalakjait a fémre, majd lakkal fixálja azokat. A Tér Galériában látható tárlat képei vagy egymáshoz szorosan kötődő képpárok, vagy két-két emberalakot ábrázolnak. Erre utal a kiállítás címe is, 2.

Klimo képei környezettudatosságra intik a nézőt, mutatva hogy kidobott tárgyak is lehet időtállóak, értékteremtőek. A kidobott lemezek görbeségét meghagyva, az újrahasznosított alkotások olykor kiemelkednek a síkból.

Klimo Péter tárlata április 17-ig látható a Tér Galériában.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Zöldítésben kiválóra vizsgázott az Allee a BREEAM minősítésén  

Az Allee már évek óta tudatosan alakítja egyre zöldebbé az épületét, illetve annak működését, és most a világ vezető fenntarthatóság-vizsgálati módszere (BREEAM) alapján végrehajtott minősítési eljárás szerint is kiválóan teljesített ezen a területen és elsőként nyerte el a magyarországi bevásárlóközpontok közül a legmagasabb, Outstanding Building Management és Excellent Asset Performance minősítést.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.