Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Idősek karácsonya a Gazdagréti Közösségi Házban

Újbuda   |   2016, december 19 - 13:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az önkormányzat ajándékcsomagokkal, a közösségi ház műsorral és állófogadással lepte meg az időseket december 16-án a Gazdagréti Közösségi Házban. A környék idősei gyakran összejárnak programokra, így hagyomány szerint a karácsonyt is együtt ünneplik.

A Gazdagréti Közösségi Ház minden évben, így idén is kézzel készített ajándékokkal lepi meg a nyugdíjasokat. A mézeskalácsot tartalmazó csomagokat Molnár László alpolgármester és Kerékgyártó Gábor képviselő osztotta szét a gazdagréti 60+ karácsonyon. A program része volt a több mint 10 éve működő, kerületi Szivárvány Táncszínház műsora is. Előadásukra duettel, csoportos tánccal és különleges UV fényes produkcióval is készültek.

Vonsik Vivien szervező elmondta, nemcsak a karácsonyi programra várták az idősebb korosztályt, december elején unokáikkal írtak levelet a Mikulásnak a nyugdíjasok. A karácsonyi estre pedig lélekben már november óta készültek, a ház feldíszítésére is nagy gondot fordítottak.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudai Sportos Nap  

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.