Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Idén utoljára ülésezett a testület

Újbuda   |   2014, december 22 - 09:28
Nyomtatóbarát változatSend by email

December 18-án tartotta idei utolsó ülését Újbuda Önkormányzatának képviselő-testülete. Döntöttek többek között a fogyatékos személyek nappali ellátásáról, köznevelési kérdésekről, a Pro Cultura díjakról, valamint a grémium Szervezeti és Működési Szabályzatát rögzítő rendelet újraalkotásáról.

Napirend előtti felszólalásában, Molnár Gyula MSZP-s képviselő helyénvalónak tartotta a polgármester nyilatkozatát az M0-ás, illetve az autópályák bevezető szakaszának fizetőssé tételéről, amelyben Hoffmann Tamás előkészítetlennek nevezte az intézkedést. Molnár a kerület védelmében arra kérte a testületet, álljon a polgármester mellé és fogadjon el erről határozatot.

Hoffmann Tamás szerint nem ez a leghatékonyabb megoldás, hiszen például arról is volt korábban testületi határozat, hogy ne Őrmező legyen a 4-es metró végállomása. Az autópályákkal kapcsolatban elmondta, várhatóan nem lesz fizetős a bevezető szakasz használata, ezért a kerületben is kevesebb gondra kell számítani. Az érintett területeken hamarosan forgalomszámlálást végeznek, melynek eredménye dönti el, hogy milyen önkormányzati intézkedésekre lesz szükség.

Molnár László alpolgármester az önkormányzat szociális ellátórendszerének működéséről beszélt, válaszolva ezzel arra képviselői kérdésre, hogy mit tesz az önkormányzat azokért, akik a téli szünetben nem tudnak gondoskodni gyermekük étkezéséről. Elmondta, a rászoruló gyermekeknek elérhető a napi háromszori ingyenes étkezés az iskolákban. A hivatal felé 21-en jelezték, hogy az ünnepek alatt is igénylik az étkeztetést, őket látja el az önkormányzat.

T.D. – ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.