Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. péntek, Hella

Idén is megtartják az autómentes napot Budapesten

Újbuda   |   2016, június 9 - 11:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

Budapest az idén is csatlakozik az Európai mobilitási héthez, amelynek központi eseményeként tartják az autómentes napot - erről szerdai ülésén döntött a Fővárosi Közgyűlés.

Az Európai mobilitási hét a fenntartható városi mobilitás témában szervezett kampány az Európai Unió politikai támogatásával. Az eseményt minden év szeptember 16. és 22. között rendezik meg.
A kampány célja, hogy bátorítsa a tagállamok helyi hatóságait, hogy vezessenek be és népszerűsítsenek fenntartható közlekedési intézkedéseket, és felhívják a lakosság figyelmét a személyautó alternatíváira.
Közös érdek a fenntartható közlekedési modell kidolgozása, a városi forgalom csillapítása, átterelése az alternatív közlekedési módok felé - olvasható az elfogadott előterjesztésben.
A mobilitási hét keretében a Budapesti Közlekedési Központ felhívja a figyelmet a már rendelkezésre álló alternatívákra, bemutatja az elmúlt egy év eredményeit és a jövőre vonatkozó terveket, elképzeléseket, a rendezvénysorozattal felhívja a lakosság figyelmét a levegőtisztaság fontosságára, valamint hagyományteremtő módon elősegíti a mobilitási hét és autómentes nap "zöld fesztivállá" válását a nemzetközi kezdeményezéshez való csatlakozással.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.