Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 18. kedd, Arnold, Levente

Idén is lesz halászléfőzés Gazdagréten

Újbuda   |   2015, szeptember 4 - 14:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 19-én rendezi Gazdagréten a 27. Halászléfőző Versenyt Újbuda Önkormányzata valamint a kerület média- és kulturális tevékenységét összefogó KözPont Kft. A szervezők a tavalyi év mintájára idén is kiegészítő programokkal várja a csapatokat és az érdeklődőket.

Amíg a főzés tart számos program közül válogathatnak az odalátogatók, a jó hangulatról a zenés-táncos műsorok gondoskodnak, de lesz relax sarok, a kisebbeket pedig kézműves- foglalkozások, ügyességi játékok és fejtörők várják a sátrakban. A nap során fellépnek többek között a Rock and Magic táncstúdió, a Petőfi Musical Stúdió tagjai valamint a Szomszédok zenekar is.

A halászléfőző versenyre szeptember 18-áig lehet regisztrálni az alábbi adatokkal: csapat neve és létszáma, a csapat képviselőjének neve, telefonszáma, e-mail címe. Az adatokat a media@ujbuda.hu címre lehet küldeni, a rendezvény helyszínén csak korlátozott számban fogadják a jelentkezéseket. A főzéshez szükséges kuponokat szeptember 19-én, szombat reggel 8.30-tól vehetik át a csapatok a helyszínen, ezeket válthatják be pontyra és tűzifára. Csapatonként egy hal igényelhető, a felszerelésekről és hozzávalókról a csapatok maguk gondoskodnak.

A zsűrizéshez 13 óráig kell leadni a tálnyi levest, amelyet Karinthy Márton színházigazgató, Hőnyi Gyula főszerkesztő, valamint Kulcsár János a zsűri elnöke pontoz. A verseny eredményhirdetése és a díjkiosztó 15 órától várható.
A Halászléfőző Versenyen a tavalyi évhez hasonlóan idén is kijelölt tűzrakóhelyek várják a csapatokat, tűzgyújtás csak és kizárólag ezeken a helyeken engedélyezett. A tűzrakóhelyet a verseny után legkésőbb 16.30-ig kell eloltani és elhagyni.

A szervezők kérik az autósokat, hogy parkolásnál hagyják szabadon az ott élők kapubeállóit, a Valton Security munkatársai és a polgárőrök a helyszínen segítik az eligazodást.

Programok - Halészléfőző verseny

Újbuda