Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 15. hétfő, Mária

Idén is korcsolyázhatnak a kerületiek

Újbuda   |   2016, december 7 - 11:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

A téli időszak egyik kedvenc programja idén is elérhető a kerületben. Újbuda jégpályáját december 6-án nyitották meg az Allee Bevásárlóközpont mögött, a volt Fényes Elek Közgazdasági Szakközépiskola udvarán, a Kőrösi József utca 1-3-ban.

A korcsolyázás igazi téli slágerprogramnak számít Újbudán, rendszerint azok is a jégre merészkednek, akik kevésbé érdeklődnek a téli sportok iránt. A tavalyi év tapasztalatai azt mutatják, hogy nagy sikert aratott a jégpálya a Váli utcai Gyermek-egészségügyi Centrum udvarán, ezért Újbuda Önkormányzata idén is lehetőséget teremt a korcsolyázásra.

A jégpálya január 31-ig működik, minden nap reggel 8-tól este 21 óráig tart nyitva. Idén is lehetőség van korcsolyabérlésre, ennek ára 140 cm alatt 600 forint, 140 cm felett 800 forint. A jégpálya mellet büfé is üzemel, a hüttében meleg italokat lehet vásárolni a korcsolyázás előtt és után, vagy a várakozás ideje alatt.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orosz hadifoglyok Újbudán  

Fotó: fortepan/Országos Széchényi Könyvtár

Az „orosz” foglyok egy része nemzetiségét tekintve nem volt orosz, és több nyelvész rájött, hogy ez kitűnő lehetőség a finnugor nyelvi kapcsolatok kutatására. Munkácsi Bernát az Esztergom melletti táborban talált adatközlőkre. Volt olyan pillanat, amikor ott 73 mordvint, 56 cseremiszt (saját nyelvükön: mari), 39 votjákot (udmurt), 2 zürjént (komi) tartottak nyilván. A kutató az udmurtoktól legkevesebb 522 népdalt, 30 mesét és elbeszélést, 53 néprajzi közlést, 9 pogány imádságot, több találós kérdést, közmondást és tengernyi, addig tudományosan feldolgozatlan szót gyűjtött.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.