Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Idén is gyerekek díszei ékesítik az idősotthonok karácsonyfáit

Újbuda   |   2015, december 15 - 11:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újabb díjakat osztottak ki Újbuda családbarát programja keretében a Polgármesteri Hivatal dísztermében. A főszerep a gyerekeké volt, akik folytatva az ötéves hagyományt, idén is készítettek karácsonyfadíszt az időseknek egy verseny keretében. Őket díjazták az eseményen, melyen a Gágogó zenekar is fellépett.

Ötödik éve díjazzák a karácsonyfadísz-készítő verseny legjobbjait Újbudán. A versenyzőket hét kategória szerint díjazták, ezen kívül minden gyermek kapott oklevelet, amelyet még az iskolákban adtak át nekik a felkészítő tanárok.

Az iskolások alkotásait idősek otthonába, egyedülálló embereknek juttatja el az önkormányzat, hogy ezzel is megszépítse számukra az ünnepeket, emelje azok fényét. Hoffmann Tamás polgármester köszöntőjében elmondta: az idősek megkedvelték ezt a szokást és idén már kifejezetten várták a gyerekek ajándékait. Előfordult, hogy egy otthonlakó a tavalyi ajándékon található telefonszámon érte utol az ajándékozót, és köszönte meg neki a kedvességet, megemlítve, hogy idén is örülne hasonlónak.

Idén, az öt évvel ezelőtti szerényebb kezdetekhez képest, már 2000 ajándékkészítő vett részt a programban, ami az ötletgazda, Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő szerint kecsegtető. Úgy véli, a karácsonyfadísz- készítő verseny az önkormányzat generációkat összekötő családbarát programjának része, melyben a gyerekek és az idősebb korosztály mellett sok feladat hárul a szülőkre és a felkészítő tanárokra is.

T.K.